Dwaalster Park Vijversburg

year: 2011
size: 1 - 10 ha
type: competition: first prize
client: Stichting Op Toutenburg
with: Deltavormgroep Piet Oudolf
LOLA, Deltavormgroep and Piet Oudolf have won the commission to design the park extension of Park Vijversburg through a national tender, for which five teams were selected. The other design teams were B+B in collaboration with Michael van Gessel, OKRA, Hosper en Strootman.

Park Vijversburg
is a romantic public park with a growing art collection, located in the north of The Netherlands. The park is broadening its boundaries and is ambitious to become a national destination. The winning landscape design gives a contemporary interpretation to two new park chambers which create a link between the historical park, a post-war recreational area and a nature reserve.
Groot Vijversburg Dwaalster birds eye perspective
Groot Vijversburg Dwaalster chambers
Groot Vijversburg Dwaalster connections
Groot Vijversburg Dwaalster circulation
Groot Vijversburg Dwaalster flexible use
Groot Vijversburg Dwaalster landscape design
Groot Vijversburg Dwaalster center court
Groot Vijversburg Dwaalster Corridor
Groot Vijversburg Dwaalster corridor section
Groot Vijversburg Dwaalster tips axis 1
Groot Vijversburg Dwaalster tips axis 2
Groot Vijversburg Dwaalster tips axis 3
Park Vijversburg site visit
Groot Vijversburg Dwaalster birds eye perspective
Groot Vijversburg Dwaalster birds eye perspective