Wasserstad-South landscape design

17 February 2022

The multidisciplinary team, BurtonHamfelt urban architecture, UP+, LOLA Landscape Architects and SHP have been awarded to design a new forward-thinking urban development for living, working and urban recreation in Wasserstadt-South, Hannover. The 2.1 ha competition site is part of the previously undeveloped part of the former Continental Tire factory which will accommodate the second phase of Wasserstadt Limmer.

According to the jury, “The winning design creates an attractive and lively district living environment for different population groups, with a strong orientation to the water surrounded by green and a new river promenade,” says Dr. Andreas Mattner, Managing Director at the project partner ECE Work & Live. “This is an excellent basis for further planning.”

Together with the winning team for Wasserstadt-North, the Rotterdam-based Monadnock, Planersocietät from Dortmund and chora blau creates together a unique Dutch-based approach. Both teams will be immediately engaged to develop the functional plan, public spaces and design of the buildings.

Client: Hannover Municipality, Wasserstadt Limmer GmbH & Co. KG
I.c.w.: BurtonHamfelt urban architecture, UP+, SHP

Read more about this project

Recent news

Double reward at the City’Scape 2024 Awards ceremony

At the international symposium in Milan the winners of the Paysage and TOPSCAPE magazine City’Scape Awards were announced. Out of more than 242 candidate projects, both Bajeskwartier and Etzenrade Castle have been rewarded.… More

News
De Meelfabriek garden is designed as a nature painting

For the landscape design of the public square and garden of De Meelfabriek, LOLA Landscape Architects worked closely with garden designer Piet Oudolf. Their Meelfabriek garden is designed as a natural painting.… More

LOLA and Gebiedsmanagers win Rivierzone Vlaardingen tender

LOLA Landscape Architects and Gebiedsmanagers have successfully won the tender to design the integrated area vision, image quality plan, and sketch design for the Rivierzone in Vlaardingen.… More